7 Ağustos 2010 Cumartesi

Cafe Fernando'nun Parmesanlı Biscuit'i

Cafe Fernando'yu açtığımda karşımda duruyordu. Görünüşüne karşı koyamadım :)
Ben karabiber tadı sevmediğim için koymadım, ama toz kırmızı biber, biberiye, fesleğen yada başka baharatlarla da güzel olabileceğini düşünüyorum, bunu bir ara Cenk Abi'ye soracağım.



Malzemeler

-45 gram tereyağı
-1+1/4 su bardağı (175 gram) un + hamuru açarken ekstra
-1/2 çay kaşığı kabartma tozu
-1/2 çay kaşığı karbonat
-1/2 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı şeker
-1/4 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
-50 gram Parmesan peyniri, ince rendelenmiş
-3/4 su bardağı (180 ml) süt kreması
Yapılışı
  1. Tereyağını birer santimlik küplere kesip bir tabağa aktardım ve 15 dakika boyunca buzlukta beklettim.
  2. Fırını 170 derece önceden ısıtmaya başladım.
  3. Un, kabartma tozu, karbonat, tuz, karabiber ve şekeri bir karıştırma kabında harmanladım. İyice soğumuş olan tereyağını unlu karışıma ekledim, tamamen una bulanmaları için karıştırın ve tereyağı parçaları bezelye tanesi ufaklığına gelene kadar karışımı iki avucumun içinde sürttüm.
  4. Parmesan peynirini ekleyip eşit dağılması için tekrar harmanladım.
  5. Kremayı ekleyip bir spatula yardımıyla sadece un parçaları kaybolana kadar karıştırdım.
  6. Yaklaşık iki çorba kaşığı kadar unu tezgaha serpip hamuru üzerine döktüm, tepesine bir çorba kaşığı un serptim ve hamuru kenarlardan içe doğru katlayarak bir araya getirdim. Yaklaşık 1 cm kalınlığında olacak şekilde düzledim, 2-3 cm çapında bir hamur kesme kalıbı yardımıyla parçalar koparıp yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine aralarında boşluklar bırakarak dizdim.
  7. Önceden ısıtılmış fırında, tepeleri kızarana kadar, 25-30 dakika kadar pişirdim.

    Denemelerden Notlar:
  1. Cafe Fernando'nun asıl tarifinde çapı 7 cnm lik kalıp kullanın diyor. Ben ekmek gibi değil de daha çok ağza atımlık kurabiye gibi yapmak istedim. Evde o boyutlarda kalıbım yoktu o yüzden çay bardağı kullandım.
  2. Altta yazdığı gibi "hemen servis edin". Yemeye kıyamadığınız kurabiyelerin 2-3 gün sonra tadı pek de güzel olmuyor.
  3. Fırından çıkarmadan önce çok yumuşak gelebilir, öyle olması gerek zaten. Ancak yine de peynirlerin turuncu göründüğünden emin olun.

1 yorum:

aytul dedi ki...

Esin, herşeyden önce çok güzel anlatmışsın,keyifle okunuyor. Fotoğraflar da çok güzel."Sen iste, olursa çok sevin" mantığıyla her yaptığınız şey de Fazıl Say, İdil Biret ya da Aliye Berger olduğunuzu hayal edip mutlu olurum hep. Ama sanırım bu defa dileğin ötesine geçti, sen de çok güzel bir ışık var. Sen çok yeteneklisin, harika bir genç kadın olacaksın ve mutfağında harikalar yaratacaksın. Ben seninle gurur duyuyorum.